Ruim 250.000 bezoekers op 13e editie Dutch Design Week

DDW_LOGO_2014_KLEUR_DATUMVan 18 tot 26 oktober vond in Eindhoven alweer de 13e editie van de Dutch Design Week plaats. Ontwerpen van zo’n 2400 ontwerpers waren een week lang op 86 plekken in de stad te bewonderen.   Zo vond op Strijp T de DDA-expositie plaats, waar alle ontwerpen die in aanmerking kwamen voor een Dutch Design Award te vinden waren. Ook vond de Graduationshow van de Dutch Design Academy plaats tijdens deze week. Een enorme diversiteit aan ontwerpen zorgde ervoor dat iedereen zijn ogen uit kon kijken.

Ook de TU Eindhoven leverde in samenwerking met 2 andere Technische Universiteiten een bijdrage. In het ‘Ontdek Lab‘ dat gevestigd was in het Klokgebouw konden kinderen op een speelse manier kennis maken met verschillende soorten groentes. Het doel van Marije Willemsen, de bedenker van het Ontdek Lab, is om dit project uiteindelijk in een supermarkt te kunnen uitvoeren: kinderen door middel van kleurpaletten, een pan en een microscoop feitjes leren over groente.

Bij de uitreiking van de prijzen van het virtuele Filippijnse meisje Sweetie de grote winnaar. Het computermodel werd ontworpen door het Amsterdamse ontwerpbureau Lemz, om op internet pedofielen in de val te lokken. “Voor de jury is Sweetie een overtuigend voorbeeld van wat design voor ons kan betekenen. Het helpt de wereld vooruit met een interactieve aanpak van een fenomeen waarvoor velen liever de ogen sluiten. Deze eye-opener gaf de jury kippenvel”, zo valt in de beoordeling te lezen.


De opening van de Dutch Design Week 2014.

De Dutch Design Week werd bezocht door meer dan 250.000 mensen en was daarmee opnieuw een groot succes te noemen. De 14e editie van de Dutch Design Week zal plaats vinden van 17 tot en met 25 oktober 2015.

Privacy Policy