Nieuwe smarthome-producten op IFA

Begin deze maand vond de jaarlijkse editie van de IFA-beurs weer plaats in Berlijn. Dit jaar was er niet alleen veel aandacht voor nieuwe smartphones, smartwatches en computers maar stonden ook smarthome-producten in de aandacht. Dit zijn slimme producten die verbonden zijn met andere producten in huis en die het leven net iets makkelijker maken,

Hieronder een klein overzicht van onze favoriete smarthome-producten die op IFA werden getoond:

1. Flic

De Flic is een leuke, kleurrijke en vrolijke knop die je smartphone een opdracht kan geven. Handig wanneer je normaal gesproken je smartphone gebruikt om bijvoorbeeld je lampen, stereo of tv te bedienen. Een druk op de Flic kan in dat geval een film starten, de lampen uitmaken, het afspelen van muziek starten of een combinatie van verschillende acties uitvoeren.

2. DoorBird

De DoorBird is een slimme deurbel met bewegingssensor, intercom- en camerafunctie. Doordat de bel is verbonden met het internet, is het mogelijk om een seintje te krijgen op je smartphone wanneer de bewegingssensor beweging waarneemt of wanneer de bel wordt ingedrukt. Er kan via het internet worden gekeken, gesproken en de deur kan zelfs op afstand worden geopend als je over een elektrisch slot beschikt.

doorbird

3. SmartThings/SmartHub

Samsungs SmartThings is een nieuw smarthome-platform en de SmartHub is het basiselement van het platform. Door de SmartHub aan te sluiten op je internetrouter en vervolgens de speciale SmartThings-app op je smartphone te installeren, kunnen alle SmartThings-producten worden bediend met de telefoon. Samsung laat in de promotievideo van SmartThings een aantal mooie toepassingen zien en het lijkt een veelbelovend systeem. Een nadeel is echter wel dat waarschijnlijk alleen Samsung ondersteuning zal bieden aan het SmartThings-platform.

4. Brewie

En tot slot mag natuurlijk ook een heuse bierbrouwmachine niet ontbreken in dit lijstje. Brewie is een slim apparaat dat zelf bier kan brouwen wanneer je er de juiste ingrediënten in gooit en een bijbehorend recept selecteert of samenstelt. Recepten kunnen indien gewenst van het internet worden gedownload en je kan met je smartphone eenvoudig op elk gewenst moment de voortgang van Brewie bekijken. Oh, en het allerbeste nieuws? Brewie maakt zichzelf schoon, dus over schoonmaken hoef je je geen enkele zorgen te maken.

brewie 1

Privacy Policy