Een dagje kunst snuiven in Den Haag

Wil jij dit najaar nog een stedentrip maken in Nederland en daarbij ook flink wat kunst meepakken? Dan is Den Haag zeker een aanrader. De stad is namelijk niet alleen het decor van een aantal van Nederlands mooiste bezienswaardigheden als het Binnenhof, Paleis Noordeinde en Paleis Ten Bosch, maar je kunt er ook talloze leuke kunstgaleries en musea vinden. Hieronder een aantal tips!

Mauritshuis

Het Mauritshuis is zonder twijfel een van de mooiste musea van Den Haag en misschien zelfs wel van Nederland. Hoewel het niet het grootste museum is van Nederland, is het gevestigd in een schitterend pand en zijn er een groot aantal meesterwerken te bekijken. Onder de stukken die tentoongesteld worden, zijn schilderijen van bekende schilders als Vermeer, Rembrandt, Hals en Steen te vinden.

Gemeentemuseum Den Haag

Een ander leuk museum om te bezoeken is het Gemeentemuseum Den Haag. Dit museum, gebouwd door Berlage, trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers met schilderijen die voornamelijk afkomstig zijn van de Haagse School, Delfts Blauw, muziekinstrumenten V.O.C.-schatten en andere kunstvoorwerpen die door de jaren heen zijn verzameld.

Whispering Wall

Whispering Wall is een samenwerkingsverband tussen twee ateliers die van woensdag tot vrijdag aan de Weimarstraat in Den Haag hun werken tonen. De ateliers richten zich voornamelijk op het creëren van verschillende soorten verlichtingsvoorwerpen en wandbekleding van vilt en papier en de galerie is dan ook vooral een aanrader voor de mensen die zich graag bezig houden met het interieur en inrichten van een huis.

Galerie Helder

Tot slot is ook Galerie Helder een echte aanrader voor de mensen die graag wat kunst met een persoonlijk tintje willen bekijken. Galerie Helder is met een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante redelijk groot en er worden in een soort van grote huiskamer vele verschillende kunststukken van zowel beginnende kunstenaars als kunstenaars die al vele jaren in het vak zitten getoond.

Privacy Policy