3D-printdienst beschikbaar als app

Een ontwerp maken op een app op je smartphone en deze vervolgens direct doorsturen om hem 3D te laten printen. Het klinkt als een verre toekomst, maar niets is minder waar. 3D-printdienst Sculpteo lanceert namelijk zo’n app en probeert daarmee de lat voor massaconsumptie lager te leggen.

Hiermee is Sculpteo het eerste bedrijf dat een app maakt om 3D te printen. De app stelt een aantal voorwerpen voor die je als gebruiker aan kunt passen zoals je wilt. Dit is een grote sprong voorwaarts, aangezien consumenten tot op heden enige kennis van ontwerpen in 3D nodig hadden om zelf iets te maken.

Plastic of keramiek

De zelf ontworpen producten kunnen worden besteld in plastic of keramiek. De app biedt ook de mogelijk om door middel van een foto je eigen gezicht als ontwerp in te sturen. De applicatie zelf is gratis. Kosten van ontwerpen variëren van ongeveer 70 voor kleine tot 300 voor grote.

Opmars

3D-printen is aan een grote opmars bezig. Steeds meer bedrijven houden zich bezig met deze dienst. Volgens adviesbureau Gartner duurt het echter nog wel vijf tot tien jaar alvorens 3D-printen het grote publiek heeft bereikt. Desondanks komen er nu al steeds meer betaalbare printers op de markt, doordat de techniek goedkoper wordt.

Download de app via de App Store.

Privacy Policy