Vormgever of designer worden

designerAls je de ambitie hebt om audiovisuele producties te maken die een diepe indruk op het publiek maken, dan heb je de juiste opleiding nodig. Er zijn meerdere opleidingen te volgen wanneer je een professional in de wereld van audiovisuele kunst wilt worden.

Opleidingen in design en vormgeving
Design en vormgeving vormen een belangrijke basis op het gebied van audiovisuele producties. Je kunt opleidingen volgen op verschillende scholen, door heel Nederland. Zo kun je naar ROC Nijmegen voor een MBO 4 opleiding Mediavormgever, naar Hogeschool Rotterdam voor de voltijd opleiding Vormgeving of bijvoorbeeld naar de Willem de Kooning Academie voor de HBO Bachelor opleiding Audiovisueel Ontwerpen. Andere scholen die passende opleidingen hebben op het gebied van audiovisueel ontwerpen, vormgeving en design, zijn onder meer het Grafisch Lyceum Utrecht, het Music Production College en het Cibap, vakschool voor verbeelding. Veel scholen, als het Deltion College laten graag in een audiovisuele presentatie meer zien van hun opleiding.

Als audiovisueel designer
Heb je je opleidingen op het gebied van design en vormgeving, of audiovisueel ontwerper, behaald? Dan kun je natuurlijk voor diverse ondernemingen aan de slag, of je eigen onderneming starten. Als professional op audiovisueel gebied kun je je onder meer gaan bezighouden met grootse producties voor een breed publiek, maar ook met kleinere audiovisuele producties, bijvoorbeeld voor op websites. Ook op websites kunnen deze producties een grote rol spelen.

Privacy Policy