Van student tot professional

vjEen audiovisuele productie maak je niet zomaar en het talent is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Een opleiding kan natuurlijk veel doen! Tijdens een gerichte opleiding doorloop je de verschillende processen die nodig zijn om een audiovisuele productie te maken.

Wat leer je?
Het maken van een audiovisuele productie vereist veel voorbereiding en uitgebreid onderzoek is nodig om een goede basis te leggen. Net als bij het maken van gewone films, is het nodig om een script in elkaar te zetten, zodat je stapsgewijs kunt werken naar het eindresultaat. Communicatie vormt een belangrijk deel in het gehele proces, voornamelijk omdat je als professional instructies moet kunnen geven aan de crew, maar ook het aanspreekpunt bent voor een eventuele opdrachtgever. Het onderzoeksproces kan worden opgedeeld in diverse fasen, waaronder planning, planontwikkeling, evaluaties, pitch en afronding.

De eerste producties
Als audiovisueel professional moet je natuurlijk verschillende soorten producties kunnen maken, als internet virals, shorts, videowalls, one-minutes en VJ beeldmateriaal. Op het gebied van design en vormgeving zijn natuurlijk meerdere opleidingen te volgen. Met name het HK Utrecht besteed veel aandacht aan opleidingen op het gebied van vormgeving en design.

Tags: ×
Privacy Policy