Uitreiking Rijksstudio Award 2015 op 20 april

rijksstudioawardIn Nederland worden jaarlijks diverse ontwerpwedstrijden, zoals de Shoe Design Challenge, georganiseerd. Ook het Rijksmuseum organiseert sinds 2 jaar een ontwerpwedstrijd, genaamd ‘Maak je eigen meesterwerk’. De winnaar van de bijbehorende Rijksstudio Award zal dit jaar op 20 april bekend worden gemaakt.

Deelname aan de Rijksstudio Award was toegankelijk voor iedereen, zolang het ontwerp gebaseerd was op beeld uit de Rijksstudio.  Hierbij waren alle kunstvormen toegestaan. Uit alle inzendingen zullen door een internationale vakjury de 10 beste ontwerpen worden gekozen, deze worden tentoongesteld in het Rijksmuseum.

Prijzen

Zoals gezegd zullen de 10 beste ontwerpen vanaf 20 april 2015 tentoongesteld worden in het Rijksmuseum. Op deze dag wordt bekend gemaakt welke ontwerpen dat zijn en wordt ook de Rijksstudio Award 2015 uitgereikt aan de winnaar. De winnaar ontvangt daarbij ook een geldprijs van 10.000 euro. Voor de tweede en derde plaats zijn geldprijzen van respectievelijk 2.500 euro en 1.000 euro beschikbaar.

Jury

De onafhankelijke jury bestaat dit jaar uit Irma Boom (designer), Tony Chambers (editor-in-chief, Wallpaper), Taco Dibbits (director of collections, Rijksmuseum), Mark van Iterson (global head design & concept, Heineken), Thomas Marzano (global head brand communication design, Philips), Renny Ramakers (creative director, Droog Design) en Thomas Widdershoven (creative director, Design Academy Eindhoven).

Meer informatie

De inzendingstermijn voor 2015 is helaas al verstreken en het is nog niet bekend of er in 2016 een nieuwe editie zal komen. Meer informatie is te vinden op de website van Rijksmuseum , voor vragen kan contact opgenomen worden via award@rijksmuseum.nl

Privacy Policy