iPhone is de meest geliefde smartphone onder hobby-fotografen

De tijd dat er door professionele fotografen lacherig werd gedaan over de fotografiemogelijkheden van een smartphone, begint langzaam maar zeker achter ons te liggen. Nu smartphones steeds vaker uitgerust worden met op zijn minst een 8 megapixel camera, doen ‘telefoonfoto’s’ echt niet meer onder voor plaatjes die met een professionele fotocamera zijn geschoten. Dankzij speciale camera-apps zoals VSCO Cam®, Camera FV-5 en Snapseed is het bewerken en delen van de foto’s bovendien een peulenschil!

iPhone foto’s in de spotlights

De populariteit van een smartphone als fototoestel zie je ook terug in de statistieken van fotografiesite Flickr. Steeds meer en meer mensen uploaden daar de mooiste foto’s die gemaakt blijken te zijn met een smartphone. De meest gebruikte telefoon hiervoor, blijkt de iPhone te zijn. De iPhone 5 is al jaren het meest populair als fotocamera, maar de nieuwe iPhone 6 is hard bezig aan een opmars. Geen wonder dan ook, dat Apple onlangs besloot om de iPhone-fotografie eens goed in de spotlights te zetten.

Capture

Bron: Flickr.com

Op de homepage van Apple kun je je nu vergapen aan de meest waanzinnige foto’s die gemaakt zijn met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Foto’s van alle uithoeken van de wereld, vanuit allerlei camerastandpunten, in kleur, zwart-wit… Deze afbeeldingen bewijzen de professionaliteit en de veelzijdigheid van de iPhone als fotocamera.

Beter en sneller

Apple wijst er dan ook graag op, dat de iPhone 6 voor het maken van foto’s een nog betere keuze is dan zijn voorganger de iPhone 5. Ook deze smartphone is namelijk uitgerust met een 8 megapixel iSight camera, maar beschikt bovendien over een verbeterde gezichtsherkenning en automatische belichting. De nieuwe sensor met Focus Pixels is bovendien één van de paradepaardjes van de iPhone 6.

Capture2Deze Focus Pixels moeten ervoor zorgen dat je haarscherpe foto’s maakt. Er wordt meer informatie over het te fotograferen voorwerp verzameld, waardoor de camera sneller en beter kan autofocussen.

We’re getting better

afb1 afb2

Zoals we kunnen zien heeft de iPhone overtime veel verbeteringen doorgemaakt. Elke nieuwe versie heeft weer een significante verbetering ten opzichte van haar voorganger. Door de verbeterde specificaties bij elk nieuw model worden de foto’s steeds scherper. Mocht je een oudere versie iPhone bezitten en twijfelen over een upgrade van je toestel zou alleen de camera performance al de moeite waard zijn om te upgraden naar een iPhone 6 of een 6 Plus. Afbeeldingen gevonden op snapsnapsnap.photos.

Professionele plaatjes van de amateurfotograaf

Kun je jezelf echter een professioneel fotograaf noemen als je met alleen een iPhone 6 of iPhone 6 Plus op pad gaat? De mooie marketingcampagne van Apple ten spijt, maar een smartphone alleen is waarschijnlijk toch echt niet genoeg om je te kunnen meten met grootmeesters als Annie Leibovitz en Anton Corbijn. Maar als dat je ambitie is, dan had je die conclusie ongetwijfeld zelf ook al getrokken.

Dat wil echter niet zeggen, dat de iPhone niet over een fantastische camera beschikt. Hiermee kun je echt heel mooie foto’s maken. Je bent dan wel geen beroepsfotograaf, maar met een beetje oefening lijken je foto’s wel heel professioneel!

Privacy Policy