Eerste editie Shoe Design Challenge

De winnaars van de eerste editie Shoe Design Challenge zijn bekend gemaakt bij de feestelijke uitreiking in het Museum aan het Vrijthof in Maastricht. De wedstrijd is in het leven geroepen door Invito, FashionClash en Museum aan het Vrijthof om jonge design talenten te stimuleren een schoenencollectie te ontwerpen. De winnende schoenen liggen in het voorjaar in de winkels van Invito.

shoe-design-challenge

Design ‘challenge’

De jury bestaande uit modeontwerper Bas Kosters, Branko Popovic, Nawie Kuiper, Laurens Hamacher  van mode-event Fashionclash en Invito formatmanager Jasper den Hartog beoordeelden de ontwerpen op product, visie en duurzaamheid. Malou Fool en Monique Schraven werden als winnaars gekozen uit tien finalisten. Zowel het ontwerp van Monique als van Malou past bij de doelgroep en de collectie van Invito. Monique werd daarnaast geprezen voor het eigentijdse design dat op meerdere manieren te dragen is door vrouwen en Malou werd geroemd doordat ze in staat is om commercieel te denken en ontwerpen voor een brede mannelijke doelgroep. Het ontwerp van Monique brengt voor het produceren van de schoen nog wel een design ‘challenge’ met zich mee volgens de jury. De komende periode wordt dan ook gebruikt om het ontwerp om te zetten naar een echt product.

Eervolle vermelding

Finalist Chris van den Elzen krijgt een eervolle vermelding voor zijn ontwerp. De juryleden hebben zijn ontwerp met enthousiasme ontvangen, maar deze bleek voor Invito niet produceerbaar.

AW13-ethnic

Invito

In Nederland is Invito al sinds 1987 actief op het gebied van schoenen. Naast 40 fysieke vestigingen is de collectie ook online verkrijgbaar. Naast het eigen merk, zijn er ook merken als Clarks, Bjorn Borg, Converse en HUB Foutwear verkrijgbaar bij Invito. De collectie van Invito richt zich met de spot-on-collectie op een brede groep fashionminded vrouwen. Dit najaar ligt de focus dan ook op elegante enkellaarsjes of stoere dames laarzen. De musthave voor iedere vrouw. De laarsjes zijn in allerlei kleuren, vormen en stijlen te krijgen, waardoor voor iedereen een passend exemplaar te vinden is.

Privacy Policy