Confronterende foto-expositie rond taboes

Onzekerheden hebben we allemaal. Een moedervlek op een opvallende plek bijvoorbeeld of die paar extra kilootjes die je maar niet kwijtraakt in de sportschool, niemand is helemaal perfect. En dat is maar goed ook want dat maakt ieder persoon uniek. Met die gedachte besloot fotograaf Steve Rosenfield een serie portretten te maken, maar dan met geheimen van de diepste, meest donkere soort.

o-GUILTT-900

Wat zijn vandaag de dag taboes?

Je zou misschien een serie naargeestige portretten verwachten bij een thema als dit, maar dat valt alleszins mee. Rosenfield portretteerde zijn modellen echter in simpele poses, waarbij het taboe in kwestie met zwarte stift ergens op het lichaam werd geschreven. Op die manier worden onderwerpen als transseksualiteit, lichamelijke handicaps, racisme, eetstoornissen en abortus op een bijzondere manier in beeld gebracht.

De serie portretten is onderdeel van Rosenfields ‘What I Be’ project, dat bedoeld is om mensen zich zekerder van zichzelf te laten voelen, juist door al die verschillende onzekerheden in beeld te brengen. Meer informatie vind je op de website van dit bijzondere project.

Privacy Policy