Bewerken van digitale foto´s: niet alleen voor professionals!

spiegelreflex
We schreven al eerder dat digitaal kunstenaar een opkomend beroep is. Een sector van kunst waar dat vooral goed zichtbaar is, is de fotografie. Steeds meer fotografen werken digitaal, vanwege de vele voordelen die digitaal werken heeft. Ook aan analoge fotografie zijn echter voordelen verbonden, zoals de mooie korrel, de zachtheid van de film en de scherptediepte. Deze zijn moeilijk te evenaren met digitale fotografie. Maar een groot voordeel van digitale fotografie zijn de kosten: het is stukken goedkoper dan analoge technologie. Bovendien kun je zoveel foto’s maken als je wilt, om ze later weer te verwijderen.

Bewerken

Een ander belangrijk voordeel van digitale fotografie is dat je de foto’s achteraf nog kunt bewerken. Wanneer er dus toch nog iets ontbreekt aan de foto of iets mis is met de foto, kun je dit achteraf nog eenvoudig aanpassen op de computer. Zo hoef je je minder zorgen te maken over de kwaliteit van de foto’s die je schiet, met de computer kun je de kwaliteit verhogen. Ook de verspreidingsmogelijkheden zijn digitaal erg groot: waar analoge foto’s alleen afgedrukt kunnen worden, kunnen digitale foto’s ook op internet verspreid worden, afgedrukt worden op canvas of in een fotoalbum afgedrukt worden.

fotobewerkingsprogramma

Dankzij de steeds weer nieuwe ontwikkelingen van de techniek, wordt software om je foto’s te bewerken ook steeds eenvoudiger en voor iedereen toegankelijk. Niet alleen professionele fotografen kunnen dus hun digitale foto’s bewerken en afdrukken, het is nu mogelijk voor iedereen.

Privacy Policy